El naixement de venus comentari

  • por
El naixement de venus comentari

El naixement de venus

Recreativa   ya que  un familiar de Lorenzo el Magnífico, llamado Lorenzo di Pierfrancesco de Medici, es quien encarga la obra, destinada a decorar una de las habitaciones de un palacio rural. Para los palacios de este tipo se preferían los temas joviales y mitológicos. Pero  también  tiene función  intelectual  por su  significado neoplatónico.
SIGNIFICADO.  Neoplatónico  Venus alude a la fuerza del amor vital y esencial para el hombre y la naturaleza. El cuadro está lleno de símbolos: la rosa alude a la alegría del amor pero también  a la decepción o dolor , tienen espinas; ; la venera alude a la fertilidad

galleria degli uffizi

Reals es dirien la mar i l’espuma, reals la petxina i el bufar dels vents i el fulgurar dels divins ulls i el cel i els elements que li riuen. Dansen les blanques Hores en la sorra i el vent els seus cabells esvalota; el seu rostre ni és el mateix ni és diferent, com sol passar en les germanes.
I encara juraries que de la mar sortia la deessa, els seus cabells subjectant amb la destra i, amb l’esquerra, el pit; i que, sota el seu peu sacre i diví, la sorra revestiren herba i flors i, alegre i pelegrí el seu semblant, tres nimfes la acollissin en el seu grup i amb un mantell d’estrelles la cobrissin.

el naixement de venus fitxa tecnica

Pel que fa a la datació es planteja si va ser pintat abans o després de La Primavera. Alguns consideren que és anterior al viatge de Botticelli a Roma per a pintar algunes escenes de la Capella Sixtina (1482); altres consideren que La Primavera es va pintar abans i el Naixement de Venus després del viatge. Actualment molts s’inclinen per datar-la cap el 1486 o, pel cap baix, després de la seva estada a Roma (1481-1482).
A la dreta, una de les Hores (filles de Zeus i Themis) o Nimfes, que espera a la deessa per cobrir-la amb un mantell vermell amb motius florals. Podria ser, en concret, la Primavera, pel seu vestit florit blanc, brodat de blauets, el cinturó de roses envoltant la seva cintura, la garlanda de murtra –planta sagrada de Venus i símbol de l’amor etern– al voltant del coll, i una anemone blava entre els seus peus.
El nu femení protagonitza amb ple dret aquesta composició; els seus contorns estan traçats amb un dibuix molt delicat, animant-lo amb un clarobscur de gradacions tan lleus que la carn adquireix irisacions nacrades.

sandro botticelliitalian painter

El fitxer original té una quantitat elevada de píxels; si l’obriu a resolució plena, és possible que no es carregui correctament o provoqui que el vostre navegador es bloqui. Feu servir el ZoomViewer per a evitar aquests problemes.
Depicts the goddess Venus, having emerged from the sea as a fully grown woman, arriving at the sea-shore. The seashell she stands on was a symbol in classical antiquity for a woman’s vulva. Thought to be based in part on the Venus de’ Medici, an ancient Greek marble sculpture of Aphrodite.

El naixement de venus comentari on line